به گزارش مشرق، فارس به نقل از خبرگزاری «نووستی» نوشت: "دمیتری راگوزین" نماینده دائم روسیه در مقر ناتو و نماینده ویژه رئیسجمهوی این کشور در مذاکرات مربوط به سپر موشکی اعلام کرد که استقرار احتمالی سامانههای موشکی «اسکندر» در منطقه کالینینگراد بخاطر تاثیرگذاری روانی بر لهستان نیست.
راگوزین تاکید کرد: رهبران لهستان خودشان خود را درگیر این مسئله کردهاند. در واقع هر کشور اروپایی که مسئولیتی را در استقرار تسیحات نظامی آمریکایی که علیه روسیه جهتگیری شده، بر عهده بگیرند، خود ملتشان را درگیر این رویارویی کردهاند. آنها باید این را درک کنند که این مسئولیت برعهده آنهاست.
این دیپلمات بلندپایه روس گفت: ایستگاه رادار و همچنین موشکهای «اسکندر» در صورت استقرار در منطقه کالینینگراد نه تنها لهستان را تحت پوشش قرار خواهد داد، بلکه در وهله نخست منطقه دریای بالتیک که آمریکا کشتیهای نظامی مجهز به موشکهای «اس-ام-3» خود را در آنجا مستقر میکنند، را تحت پوشش خود در خواهند آورد.
راگوزین یادآور شد که موشکهای «اسکندر» در حال حاضر هم در اختیار نیروهای موشکی ویژه مستقر در منطقه لوگا در استان لنینگراد قرار گرفته است.
سفیر روسیه در بروکسل تاکید کرد: آمریکا باید این مسئله را به خوبی درک کند که سامانه دفاع ضد موشکی گسترده آنها خود تحریک کننده مسابقه تسلیحاتی است و این ما نبودیم که این مسابقه تسلیحاتی را آغاز کردیم.
راگوزین روز گذشته در سخنان دیگری هم اعلام کرده بود که نیروهای مسلح فدراسیون روسیه از هم اکنون دارای تسلیحات نظامی مدرن برای پاسخ گویی به سامانه دفاع ضد موشکی در حال گسترش آمریکا در خاک اروپا هستند.
نماینده روسیه در ناتو توضیح داد: در برنامه نیروهای مسلح دولت روسیه که برای اقدامات لازم به منظور گسترش توان نظامی کشور تا سال 2020 به تصویب رسیده و برای آن بودجهای معادل 20 تریلیون روبل در نظر گرفته شده، استفاده از تمامی تجهیزات نظامی که "دمیتری میدویدیف" رئیسجمهوری روسیه در اظهارات خود برای پاسخگویی به سپر موشکی آمریکا از آنها سخن به میان آمده، گنجانده شده است.
راگوزین تاکید کرد: اهداف مورد نظر برای نیروهای مسلح روسیه تعیین شده، وظایف آنها توضیح داده شده و همه چیز طبق برنامه عمل خواهد شد.
لازم به یادآوری است که رئیسجمهوری روسیه در تاریخ 23 نوامبر (2 آذر ماه) در یک نطق تلویزیونی ضمن تشریح مواضع این کشور در قبال طرح سپر موشکی اروپایی، با اعتراف به اینکه مذاکرات پیرامون این مسئله با آمریکا و ناتو شکست خورده و روسیه خود را برای پاسخگویی به این مسئله آماده کرده، تهدید کرد که سامانههای موشکی جدید در نزدیکی مرزهای ناتو مستقر خواهد شد و حتی بعید ندانست که روسیه از پیمان کاهش تسلیحات راهبردی با آمریکا خارج شود.
میدویدیف اعلام کرد که به وزارت دفاع روسیه دستور داده است تا ایستگاههای رادار مربوط به هشدار در خصوص حملات موشکی در منطقه کالینینگراد را به حالت آماده باش رزمی در آورند. در چارچوب ایجاد سامانه دفاع هوایی-فضایی روسیه در وهله نخست پوشش حفاظتی کامل تاسیسات مربوط به نیروهای هستهای راهبردی کشور تقویت شود، موشکهای بالستیک راهبردی روسیه که به نیروهای ویژه موشکی و استراتژیکی ناوگان دریایی ارتش تحویل داده میشوند، مجهز به سیستمهای مدرن و فناوریهای جدید دارایی کارآیی بسیار موثر خواهند شد که تانوایی فایق آمدن بر تهدیدات احتمالی ناشی از سپر موشکی اروپایی را داشته باشند و بالاخره اینکه اقداماتی در جهت تامین وسایل اطلاعاتی-ارتباطاتی و هدایتی مورد نیاز سامانه دفاع ضد موشکی انجام گیرد. علاوه بر این اقدامات دیگری هم در صورت لزوم به منظور مقابله با استقرار سامانههای دفاع ضد موشکی آمریکایی در خاک اروپا در نظر گرفته خواهد شد.